آموزش میوه آرایی

نکاتی برای انواع مرباها

● برای تهیه مربا به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:


میوه‌هائی که برای تهیه مربا انتخاب می‌شوند از بهترین نوع و بدون لکه و کم زدگی و کاملاً سلامت باشند.
شربت مربا باید کاملاً قوام بیابد، قوام آمدن شربت یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آن را در قاشق می‌ریزیم سرد که شد باید شربت به سختی و به حالت کش از قاشق ریخته شود.
شربت مربائی که از میوه‌های شیرین تهیه می‌شود باید بعد از قوام آمدن کمی ترشی زد و این ترشی باید کاملاً در اواخر طبخ به مربا اضافه شود، تا رنگ مربا تیره نشود.
به‌طور کلی باید در زمان طبخ مربا باید در ظرف باز باشد تا رنگ مربا تغییر نکند، مگر مربای به که در ظرف باید بسته باشد تا رنگ مربا قرمز شود.
اسانسی که برای معطر کردن مربا به‌کار می‌بریم در اواخر طبخ داخل مربا ریخته می‌شود.
اگر مربا بعد از مدتی شکرک زد علت آن جوشیدن بیش از اندازه لزوم و کمی ترشی مربا است در این صورت داخل مربا کمی آب جوش می‌ریزیم و مربا را دو سه جوش می‌دهیم و بعد کمی آبلیمو به آن می‌زنیم.
در صورتی که مربا بعد از مدتی کپک زد، علت این است که شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و شکر مربا کافی نبوده است در این صورت مقداری شکر به مربا اضافه می‌کنیم و مربا را چند جوش می‌دهیم.
به‌طور کلی مربا ها را بعد از طبخ بلافاصله در شیشه نمی‌ریزیم بهتر است که مربا یکشب در ظرفی که طبخ شده است بماند و در صورتی‌که شربت مربا بعد از این مدت رقیق شده باشد دوباره شربت مربا را چند جوش می‌دهیم تا شربت آن قوام بیاید. مربا بعد از آماده شدن باید در شیشه در بسته در جای خنک نگاهداری شود.
در بعضی موارد که مقدار شکر مربا دقیقاً ذکر نمی‌شود به واسطه نوع میوه است چون گاهی تلفات میوه یا سبزی بیشتر یا کمتر است.
کلیه مرباها باید در ظرف لعابی تهیه شود. مگر مربای به که باید در ظرف مس سفید کرده طبخ گردد.
وقتی مربا را در ظرف می‌ریزیم که به مصرف برسانیم بهتر است مقدار فراوان شربت داخل ظرف بریزیم تا مربا روی‌هم انباشته نشود و شکل خود را بهتر نشان بدهد و بعد از مصرف مربا شربت زیادی آن را دوباره در شیشه بریزیم.

 انواع کرم - ژله - مربا - کمپوت - مارمالاد

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   •