آموزش میوه آرایی

جمعه بیست و پنجم مرداد 1387

مربای بالنگ

مواد لازم

بهار نارنج  :  ۳۰۰۰ گرم
شکر  :  ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش  :  ۰.۵ فنجان
هل  :  ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ  :  ۱ عدد

طرز تهیه


برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد و چون معمولاً بالنگ خشک بیشتر در دسترس است طرز تهیه آن اول داده می‌شود و سپس تهیه مربای بالنگ تازه داده می‌شود:
● تهیه مربا با بالنگ خشک:
بالنگ را یک روز در آب سرد خیس می‌کنیم تا کاملاً نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را می‌تراشیم و نه آنکه به کلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر می‌شود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره می‌جوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آن را در آب سرد می‌ریزیم دو سه بار آب آن را عوض می‌کنیم و کمی از آن را می‌چشیم باید تلخی نداشته باشد.
بعد پارچه روی میز می‌کشیم و بالنگ‌ها را روی پارچه می‌چینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن می‌کنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر می‌گیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافی است شکر را در ظرفی می‌ریزیم ۶ لیوان آب روی آن می‌ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می‌کنیم و شربت را می‌جوشانیم و از پارچه نازک رد می‌کنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگ‌های آماده را در این شربت می‌ریزیم و می‌جوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن می‌ریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمی‌داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می‌ریزیم.
● تهیه مربا با بالنگ تازه:
بالنگ را به چهار قاچ می‌کنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آن را می‌گیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت می‌بریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد می‌کنیم در صورتی‌که بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک می‌خوابانیم و در صورتی‌که بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند آب می‌شوئیم و بعد دوباره در آب می‌جوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد می‌ریزیم و مرتب آب آن را عوض می‌کنیم و می‌چشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن می‌کنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر می‌گیریم و ۶ لیوان آب روی آن می‌ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می‌کنیم و شربت را می‌جوشانیم و از پارچه نازک رد می‌کنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگ‌های آماده را در این شربت می‌ریزیم و میج‌وشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن می‌ریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمی‌داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می‌ریزیم.
● تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می‌کنیم به‌هم می‌زنیم و می‌گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بالنگ می‌ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده می‌کنیم.

انواع کرم - ژله - مربا - کمپوت - مارمالاد

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   •