آموزش میوه آرایی

رشته‌پلو با لوبیا چشم‌بلبلی

رشته ‌پلو ازجمله غذاهای اصیل ایرانی است که درواقع جزء غذاهای مناسبتی به حساب می‌آید و زمان پخت آن نیز معمولا شب عید است.
اغلب خانواده‌های ایرانی برای روز اول عیدشان رشته‌پلو می‌پزند. سال پیش ما به طرزپخت رشته‌پلویی رایج پرداختیم ولی امسال قصد داریم رشته‌پلویی متفاوت را آموزش دهیم؛ البته تنها تفاوت این رشته‌پلو با نوع رایج اضافه‌کردن لوبیا چشم‌بلبلی به آن است.


مواد لازم


▪ ۲۵۰ گرم رشته‌پلویی
▪ نیم‌کیلوگرم یا ۴ پیمانه برنج
▪ ۱۵۰ گرم لوبیا چشم‌بلبلی
▪ ۵۰۰ گرم گوشت ران (قیمه‌ای خرد شود)
▪ ۲۰۰ گرم خرما
▪ ۱۰۰ گرم کشمش پلویی
▪ یک‌دوم قاشق چای‌خوری سرخالی زعفران سائیده‌شده
▪ یک عدد پیاز متوسط


طرز تهیه


۱) برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. سپس داخل قابلمه مناسبی مقدار کافی آب بریزید و روی حرارت زیاد اجاق‌گاز قرار دهید تا جوش بیاید.
بعد از آن برنج را به آب درحال جوش اضافه کنید و به قدری حرارت دهید تا کمی نرم شود. در این زمان رشته‌ها را از هم جدا کرده و داخل قابلمه حاوی برنج درحال جوش بریزید.
حالا کمی صبر کنید تا رشته‌ها نیز نرم شود، سپس برنج را همراه رشته در یک سبد آبکشی کنید.
۲) در قابلمه دیگری حدود ۲ تا ۳ لیوان آب بریزید و لوبیا چشم‌بلبلی [خواص لوبیا] را به آن اضافه کنید. حدود نیم ساعت یا کمی بیشتر صبر کنید تا لوبیا کاملا بپزد ولی مراقب باشید له نشود. پس از پایان پخت لوبیا، آن را داخل سبدی آبکشی کنید.
ـ نکته: ‌برای پخت لوبیا، بهتر است آب را به اندازه‌ای بریزید که تا پایان پخت، آب آن نیز تمام شود تا دیگر مجبور نباشید آب اضافی آن را بیرون بریزید.
۳) حالا در یک قابلمه بزرگ کمی روغن بریزید و چند تکه نان یا چند برش سیب‌زمینی ته قابلمه بچینید.
سپس مخلوط برنج و رشته را به وسیله کفگیر داخل قابلمه ریخته و مقداری از لوبیا چشم بلبلی پخته را نیز به صورت لایه‌ای روی آن بریزید. این کار را به صورت لایه‌لایه آن‌قدر ادامه دهید تا مواد تمام شود، سپس برنج مخلوط را به روش معمول دم کنید.
۴) در این فاصله زمانی تا دم‌کشیدن برنج، ابتدا گوشت قیمه‌ای را شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود، سپس پیاز را نیز بشویید و به صورت خلالی خرد کنید.
پس از آن، در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود، بعد پیاز را در آن تفت دهید. در مراحل پایانی سرخ‌شدن پیاز، گوشت قیمه‌ای را نیز به آن اضافه کنید و تفت دهید.
۵) پودر زعفران را در مقداری آب جوشیده حل کرده و به مخلوط گوشت و پیاز بیفزایید. زیر حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت بپزد.
از طرف دیگر، در یک تابه کوچک حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و خرمای هسته‌گیری شده را همراه کشمش در آن تفت دهید. [خواص خرما]
۶) بعد از دم‌کشیدن برنج، آن را در دیسی کشیده و مخلوط گوشت و خرما و کشمش را روی آن بریزید.
ـ نکته: شما می‌توانید کشمش و خرما را هنگام دم‌کردن برنج در گوشه‌ای از آن ریخته و با برنج دم کنید.

انواع پلو و چلو

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   •