آموزش میوه آرایی

چهارشنبه سوم مهر 1387

كيبه غذاي سنتي لبنان |عربی|

كيبه نوعي كوفته لبناني، و غذاي ملي  اين كشور است. كسي نيست كه به لبنان سفر كند و از اين غذاي لذيذ نچشيده باشد . كيبه به اشكال و طرق مختلف تهيه و سرو مي شود كه در اينجا ، نوع ساده آن را شرح مي دهيم.

گوشت كيبه، بايد خوب نرم شود. در قديم گوشت اين غذا را مي كوبيدند. اما امروزه در قصابي ها گوشت كوبيده و مخصوص كيبه پيدا مي شود، ولي درمنزل هم مي توان اين گوشت را تهيه نمود .

مواد لازم

500 گرم ( دو بار چرخ شود)   گوشت گوسفند بي چربي
2 ليوان   بلغور گندم پخته و آبكش شده
يك عدد   پياز متوسط
به ميزان لازم   فلفل و نمك
يك قاشق مرباخوري   ادويه مخلوط لبنان
مقداري   آب يخ يا يخ خرد شده
 
طرز تهيه:

ابتدا پياز را رنده كنيد، فلفل را نيز ريز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنيد ؛  سپس بلغور، نمك، فلفل و ادويه را بيفزاييد و با كمي آب يخ  يا  يخ خرد شده به طور كامل ورز دهيد. اضافه كردن يخ باعث مي شود، گوشت نرم شود و خنك باقي بماند، هم چنين زياد چربي پس ندهد.از آن جا كه براي درست كردن اين غذا بايد گوشت را زياد ورز دهيم ، مي توانيم گوشت را 2 بار ديگر از چرخ رد كرده ، يا از خرد كن هاي برقي استفاده كنيم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در يخچال بگذاريم تا سرد شود. بعد، از يخچال درآورده و دوباره چند دقيقه ورز مي دهيم .

آن گاه دستمان را مرطوب مي كنيم و از مايه به اندازه نارنگي كوچك برمي داريم و كف دستمان پهن مي كنيم . از مايه وسط كيبه يك قاشق غذاخوري مي گذاريم ، اطراف را به هم مي رسانيم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم مي دهيم و در روغن سرخ مي كنيم. هم چنين مي توانيم يك ظرف فر را چرب كرده و نيمي از مواد را بريزيم و با دست پهن كنيم. آن گاه از مايه وسط كيبه بر روي آن پخش كرده و بقيه مواد كيبه را مي ريزيم و پهن مي كنيم . بعد با چاقو به شكل لوزي برش مي دهيم و كمي روغن روي آن مي ريزيم( تا روغن درون آن نفوذ كند).

سپس در فر پنجره وسط  با حرارت 200 درجه سانتي گراد مي گذاريم تا بپزد و روي آن  طلايي شود( مي توانيم ابتدا فويل بكشيم و در آخر برداريم.)

ادويه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچين و جوز هندي را به صورت پودر در آورده  و به طور كامل با هم مخلوط مي كنيم.

مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه: به روش سنتي

3 قاشق غذاخوري   روغن
يك دوم فنجان   خلال بادام
2 عدد ( ريز خرد شود)   پياز متوسط
500 گرم   گوشت چرخ شده
به اندازه كافي   نمك و فلفل
يك دوم قاشق مرباخوري   ادويه مخلوط لبنان
يك چهارم قاشق مرباخوري   دارچين
 
روغن را در ماهي تابه گرم مي كنيم و بادام را در آن طلايي كرده و كنار مي گذاريم.

سپس پيازوادويه ها را ريخته ، گوشت را اضافه مي كنيم و تفت مي دهيم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام  را اضافه و مخلوط مي كنيم.

مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه نوع دوم:

يك دوم فنجان يا حدود 80 گرم   بادام
400 گرم   گوجه فرنگي ( ريز خرد شده)
يك قاشق مرباخوري   دارچين
يك فنجان   جعفري خرد شده

بادام را در روغن تفت داده و با بقيه مواد مخلوط مي كنيم.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   •