آموزش میوه آرایی

آش ماست تبریز

اين آش يكي از ساده ترين و مفيد ترين آش ها در فصل زمستان است ؛ و نيز به دليل اينكه از حبوبات حجيم در اين آش استفاده نميشود در دسته غذاهاي نسبتا سبك به حساب مي آيد .

 

 زمان پخت اين آش نيز نسبت به ساير آش ها بسيار كوتاه تر ميباشد .

 

 

 

مواد لازم براي 4 – 6  نفر

 

پياز ------------------------------------------------------------ 2 عدد متوسط

عدس --------------------------------------------------------- 1 ليوان

برنج ----------------------------------------------------------- 1 استكان

سبزي آش ( تره، جعفري، اسفناج، كمي گشنيز ) ---------- 1 كيلو

آب گوشت ---------------------------------------------------- 4 ليوان

كوفته ريزه * -------------------------------------------------- 10 – 15 عدد

سيب زميني ------------------------------------------------- 1 عدد متوسط

ماست -------------------------------------------------------- به مقدار لازم

نمك ، فلفل ، زرد چوبه --------------------------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

برنج را از يك ساعت قبل با مقداري آب و نمك خيس كنيد و كنار بگذاريد .

عدس را بشوئيد و به مدت 5 دقيقه در آب جوش خيس كنيد . ( داخل يك ظرف با درب بسته )

در قابلمه اي مناسب با گنجايش كل مواد آش ، كمي روغن بريزيد و پياز خلال شده را همراه كمي زردچوبه در آن سرخ كنيد تا طلايي شود . آب عدس را خالي كنيد و آن را به پياز اضافه كنيد و كمي تفت دهيد . دو ليوان از آب گوشت را به عدس بيفزائيد و حرارت زير قابلمه را كمي زياد كنيد تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذاريد و يك ساعت صبر كنيد تا عدس ( با حرارت ملايم ) تقريبا نيم پز شود .

 

طي اين يك ساعت ، سيب زميني را نگيني خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد .

كوفته ريزه را هم آماده كنيد ، كمي سرخ كنيد و كنار بگذاريد .

 

بعد از اينكه عدس نيم پز شد ، برنج را به عدس اضافه كنيد . و صبر كنيد تا برنج كمي باز شود .

 

يك عدد پياز باقي مانده را ريز رنده كنيد و در يك كاسه ، كمي فلفل سياه و نمك و زردچوبه به آن بيفزائيد وهمراه سبزي ( كه بهتر است اسفناج آن كمي بيشتر باشد ) و باقيمانده آب گوشت به آش اضافه كنيد .

 

( دقت كنيد كه آب داخل آش كم نباشد . هرجا نياز به اضافه كردن آب بود ، از آب جوش استفاده كنيد )

 

حدودا يك ساعت بعد از اضافه كردن سبزي ، سيب زميني هاي سرخ شده را داخل آش بريزيد و چند دقيقه بعد كوفته ريزه ها را داخل آش بيندازيد. 15 – 20 دقيقه بعد از ريختن كوفته ريزه ها ، آش آماده سرو است .

 

ماست به دو صورت همراه اين آش سرو ميشود :

 

1 – حدود يك الي دو ليوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بريزد و كاملا مخلوط كنيد و بعد سرو كنيد و باقيمانده ماست را موقع ميل كردن غذا روي آن بريزيد .

 

2 - ماست را بدون اينكه داخل آش بريزيد ، در ظرف جداگانه كنار آش سرو كنيد . موقع صرف آش ، هركس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد كرد .

 

 

* مواد لازم جهت تهيه كوفته ريزه براي 10 – 15 عدد :

 

گوشت چرخ كرده --------------------------- 100 گرم

پياز ------------------------------------------ 1 عدد كوچك

آرد ذرت -------------------------------------- 1 قاشق غذا خوري

نمك ، فلفل ، زردچوبه ----------------------- روي هم نصف قاشق غذا خوري

 

 

طرز تهيه :

 

پياز را ريز رنده كنيد و همراه نمك و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ كرده اضافه كنيد . حدود 15 دقيقه كاملا مخلوط را ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا كند و كاملا يكدست شود .

به اندازه يك گردو  از مواد برداريد و به شكل كوفته هاي كوچك درست كنيد و بعد كوفته ها را در مقداري روغن از قبل داغ شده سرخ كنيد .

 

البته ! اگر خيلي عجله داريد، بدون كوفته ريزه هم ميتوانيد اين آش را تهيه كنيد .

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

آش بلغور ترکی

پتله یا آش بلغور یکی از سنتی ترین آش های ایرانی است که در دسته غذاهای ترکی قرار دارد .

این آش بسیار لذیذ به دلیل استفاده از نوعی سبزی خاص محلی که در ادامه به آن اشاره خواهم کرد خاصیت درمانی نیز دارد و در اواخر فصل بهار و تابستان یکی از پرطرفدار ترین غذاها در آذربایجان محسوب میشود . 

 

مواد لازم برای 4-6 نفر :

 

گوجه فرنگی ------------------- ۵۰۰ گرم

سبزی آش * ------------------- ۴۰۰ گرم

بلغور گندم ---------------------- ۳۰۰ گرم

لوبیا قرمز ----------------------- ۱۰۰ گرم

آب گوشت ---------------------- ۸ پیمانه

آبغوره --------------------------- ۳ پیمانه 

پیاز داغ ------------------------- ۳-۴ قاشق سوپ خوری

نمک ، فلفل ، زرد چوبه -------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

بلغور و لوبیا را از چند ساعت قبل جداگانه خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید .

گوجه فرنگی را پوره کنید و در مقداری روغن همراه زرد چوبه تفت دهید تا نیمی از آب آن کشیده شود .

آب روی بلغور را خالی کنید و همراه با آب گوشت به گوجه فرنگی اضافه کنید. حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد و بعد حرارت را پائین بیاورید، درب قابلمه را ببندید و یک ساعت زمان دهید تا بلغور کمی نرم شود.

بعد لوبیا قرمز همراه پیاز داغ و نمک و فلفل به آش اضافه کنید و 1 ساعت دیگر صبر کنید تا لوبیا نرم شود.

 

سبزی آش را همراه آبغوره در این مرحله به قابلمه اضافه کنید و آش را هم بزنید.

 آب آش را اندازه کنید و در صورت لزوم مقداری آب جوش به آش بیفزائید و صبر کنید تا آش با حرارت ملایم و درب بسته کاملا جابیفتد .

بعد از جا افتادن آش ، نمک و فلفل و ترشی آش را اندازه کنید و آش را در ظرف مناسب سرو کنید .

میتوانید روی آن را به دلخواه با نعناع و سیر و پیاز داغ تزئین کنید .

 نکته :

*سبزی آش شامل: یملیک، اسفناج، تره، جعفری و کمی گشنیز.

بهتر است مقدار اسفناج کمی بیشتر باشد.

در بعضی مناطق سبزی های خاص محلی نیز در این آش استفاده میشود. به دلیل اینکه این غذا اصالتا در دسته غذاهای آذری قرار دارد ، در استانهای آذربایجان از یک نوع سبزی خاص به نام "یملیک" نیز در این آش استفاده میکنند . یملیک نوعی سبزی ساقه ای است که در کوهپایه های آذربایجان یافت میشود .

این سبزی ساقه ای، شیره دار  است و طعم ترشی دارد . برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله زحم معده ، بیماریهای کبدی ، زخم های روی پوست و ...  از انواع فراورده های این سبزی بسیار استفاده میشود .

در صورت در دسترس نبودن این سبزی میتوانید آن را حذف کنید .

 

در این آش به طور سنتی فقط از یک نوع بنشن( لوبیا قرمز) استفاده میشود ولی میتوانید از انواع دیگر بنشن استفاده کنید.

در بعضی مناطق آش بلغور ( پتله ) با عدس طبخ میگردد .

 

دقت کنید که هنگام پخت بلغور و لوبیا چند بار به آش سر بزنید و آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد .

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

آش گوجه فرنگی تبریز

مواد لازم برای 4 نفر :

 

گوجه فرنگی ---------------------  1 کیلو و 500 گرم

سبزی* --------------------------  750 گرم

آب گوشت -----------------------  2-3 لیوان

لوبیا چیتی -----------------------  1 لیوان ( خیس خورده )

آبغوره ----------------------------- 1 لیوان

برنج ------------------------------  1 استکان ( خیس خورده )

غوره ------------------------------ نصف استکان

پیاز -------------------------------  2 – 3 عدد متوسط ( خلال شده )

نعناع خشک ---------------------  2 قاشق غذا خوری

نمک ، فلفل ، زرد چوبه ---------- به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

 

برنج و لوبیا را جداگانه از شب قبل خیس کنید .

در یک قابلمه جادار، مقداری روغن داغ کنید و پیاز خلال شده را در آن سرخ کنید تا سبک شود.

بعد مقداری زرد چوبه به آن بیفزائید و بگذارید کاملا طلایی شود .

نیمی از پیاز داغ را جدا کنید و برای تزئین روی آش کنار بگذارید .

لوبیا را آبکش کنید و همراه پیاز چند دقیقه تفت دهید . بعد 5-6 لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید به مدت 1 ساعت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد .

بعد از نرم شدن لوبیا، برنج را آبکش کنید و همراه با آب گوشت داخل قابلمه بریزید . مواد را هم بزنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز شود .

بعد سبزی خرد شده را همراه با غوره داخل مواد بریزید. ( دقت کنید که نیازی نیست در این مرحله آش خیلی هم آب داشته باشد . در همین حد که آب روی سبزی را گرفته باشد کافی است . اگر نیاز به اضافه کردن آب بود از آب جوش استفاده کنید . )

درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا سبزی با حرارت متوسط و درب بسته به مدت 20 دقیقه داخل آش بجوشد.

 

گوجه فرنگی ها را در میکسر بریزید و چند دقیقه کاملا میکس کنید .

20 دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجه فرنگی را به آش اضافه کنید ، حرارت را کمی بالا ببرید و مدام آش را هم بزنید تا آب گوجه بجوشد. در این مرحله یک قاشق غذا خوری نعناع خشک را ( بدون داغ کردن) همراه مقداری نمک و فلفل ، داخل آش بریزید و چند دقیقه هم بزنید .

اگر لازم بود مقداری آب جوش به آش اضافه کنید .

بعد حرارت زیر آش را روی شعله ملایم تنظیم کنید و 30 دقیقه زمان دهید تا آش کاملا جا بیفتد .

در این مدت چند بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد .

بعد از اینکه آش کاملا جا افتاد ، آبغوره را داخل آش بریزید ، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و مدام آش را هم بزنید تا آبغوره کاملا در آش حل شود .

 

و بعد آش را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با بقیه پیاز داغ و نعناع خشک روی آن را تزئین کنید .

 

نکته :

 

* سبزی آش گوجه شامل 300 گرم تره + 300 گرم جعفری + 150 گرم ریحان است . سبزی را بعد از پاک کردن بشوئید و بگذارید آب آن چیده شود و بعد ساطوری کنید .

 

طعم این آش به دلیل استفاده از گوجه و آبغوره معمولا باید تا حدی ترش باشد . اگر زیاد به ترشی عادت ندارید مقدار آبغوره را به نصف کاهش دهید و یا اگر آش را ترش تر دوست دارید نصف لیوان دیگر نیز به این مقدار آبغوره اضافه کنید . فقط توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن آبغوره زیر آش را خاموش کنید تا طعم آش تلخ نشود .

 

آش گوجه یکی از آش های سنتی شهر تبریز است که به دلیل فراوانی گوجه فرنگی و غوره در فصل تابستان، بیشتر در این فصل تهیه میشود .

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

آش ماست سبزوار

مواد لازم برای 4 – 6 نفر :

 

اسفناج یا برگ چغندر -------------------- 850 گرم ( خرد شده )

ماست پر چرب --------------------------- 800 گرم

رشته آش -------------------------------- 400 گرم

تره و نعناع تازه --------------------------- 200 گرم ( ساطوری شده )

نمک و فلفل ------------------------------ به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

 

در قابلمه مناسبی تا نصف آب جوش بیاورید و بعد اسفناج یا برگ چغندر خرد شده را داخل قابلمه بریزید و وقتی دوباره آب به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید تا رنگ سبزی تغییر کند .

بعد رشته آش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید سبزی و رشته کاملا بپزند .

بعد از طبخ کامل رشته و سبزی، حرارت زیر آش را خاموش کنید و بگذارید آش کاملا سرد شود .

 

نمک و فلفل و نعناع و تره ساطوری شده را به ماست پرچرب اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.

وقتی آش سرد شد، این مخلوط را به آش اضافه کنید و کاملا هم بزنید .

 

سپس آش را کاملا سرد در ظرف مورد نظر سرو کنید .

 

نکته :

 

به دلیل اینکه از حبوبات در تهیه این آش استفاده نشده است بسیار سبک و مناسب برای همه افراد است. ولی میتوانید در صورت تمایل از یک پیمانه برنج نیز داخل آش استفاده کنید . در این صورت قبل از سبزی برنج را بریزید و بعد از اینکه برنج نیم پز شد سبزی را اضافه کنید و بعد باقی مراحل را طبق دستور طی کنید .

 

توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن رشته حرارت زیر آش متوسط باشد و آش را به آرامی هم بزنید. هنگامی که رشته ته نشین شد نشانه پختن آن است .

 

بهتر است مقدار تره دو برابر مقدار نعناع در نظر گرفته شود . که آش به تلخی نزند .

پیشنهاد میکنم از مخلوط اسفناج و برگ چغندر استفاده کنید . به لحاظ طعم زیاد با هم تفاوت ندارند ولی جهت بهره بردن از خواص هر دو نوع سبزی بهتر است از مخلوط هر دو نوع استفاده شود .

 

اگر ماست پرچرب در دسترس ندارید میتوانید یک کیلو ماست معمولی آب گرفته را با 200 گرم خامه مخلوط و استفاده کنید .

 

به دلیل اینکه این آش کاملا سرد سرو میشود و همچنین بسیار سبک و ساده است میتواند جایگزین مناسبی برای آش های سنگین در وعده افطار باشد .

 

در ضمن این آش در سبزوار معمولا همراه با کوکو سبزی هنگام افطار سرو میشود .

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

www.tooranch.blogfa.com آشپزی و شیرینی پزی خاله توران

وبلاگ www.tooranch.blogfa.com آشپزی و شیرینی پزی خاله توران حاوی غذاهای متنوع است البته در این وبگاه از طبقه بندی خبری نیست اما شما در آرتیکل آرشیو موضوعی این وبلاگ می توانید دستورات آشپزی چون :

راز یک قهوه خوشمزه
شیرینی نان کشمشی
سس ماینز فوری
شکلات صبحانه
خورش قورمه سبزي با سینه مرغ
کیک سیب (در قالبهای کوچک )
نان شکری
آب سبزی جات مفید برای ....
آب سبزیجات مفید برای کاهش ...
نان خرمايي
شیرینی نان نخودچی
نان آردي گردويي
شیرینی تارت آلما
شیر پسته
سالاد كلم و سالاد كاهو با سيب زميني آب پز
شیرینی بادامی با جوز هندی
تارت گردویی
دِسِر هويج
شیرینی نارگیلی
کلوچه دارچینی کنجدی
طرز تهیه دوغ گازدار
كيك ساده زعفراني
سوپ تره فرنگی
ته چین مرغ
سیب زمینی سوخاری
سالاد مکزیکی
توصیه‌هایی برای نگهداری مواد غذایی در یخچال
نانهای عسلی
ذرت مکزیکی
یه کاچی خوشمزه
سس گوجه فرنگی تازه
شربت عسل با خاکشیر
شیرینی با سس سیب
سابله فرانسوی
حلوای آرد گندم و آردبرنج
بامیه
طرز تهیه آرد برنج در منزل
نکات خانه داری
فرنی
کوفته شبت باقلا
ترشی فوری
شله زرد
سرکه ی سیب
ترشی کرفس
مربای کیوی
بیسکویت آمریکایی
شکلات فندقی
آش کلم قمری
کیک خرمالو
کوفته تبریزی
مربای کدوحلوایی
کوکوى تزئيني
آش گندم
ترشي کلم قرمز
دمی مرغ و زعفرانی

داشته باشید حتما به این وبلاگ سر بزنید و از دستورات غذایی خاله توران استفاده کنید

آشپزی و شیرینی پزی خاله توران

 

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

پاي گوشت

مواد لازم براي خمير پاي:
آرد سفيد=1 و 2/1 ليوان
تخم مرغ=2 عدد
شير=3/1 ليوان
بيكينگ پودر=1 قاشق غذاخوري
كره=1 و 2/1 قاشق غذاخوري
نمك=كمي
مواد لازم براي پاي:
گوشت چرخ شده=نيم كيلو
پياز=1 عدد بزرگ
سس سفيد=1 ليوان
پنير پيتزا رنده شده=به مقدار لازم
نمك و ادويه=به مقدار لازم
طرز تهيه خمير:
1. آرد را با نمك و بيكينگ پودر الك كرده ،كره ذوب شده را به آن اضافه كرده هم بزنيد.
2. تخم مرغ و شير را به آرد اضافه كرده با دست مواد را ورز دهيد تا خمير صاف و يكدستي حاصل شود.

3. براي مواد داخل پاي ابتدا پياز را به صورت نگيني خرد كرده در كمي روغن سرخ كنيد سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه كرده همراه پياز تفت دهيد .
4. ادويه را به مواد اضافه كرده و مواد را به مدت 15 دقيقه تفت دهيد.

5. خمير پاي را در ظرف دايره اي به صورت زير پهن كرده و مواد را داخل خمير بريزيد.

6. روي تمام سطح گوشت را سس سفيد ريخته سپس روي سس را پنير پيتزا رنده شده بپاشيد.

7. ظرف را به مدت 20 الي 30 دقيقه در با حرارت 160 درجه سانتيگراد بگذاريد تا وقتيكه نان پاي بپزد و روي پنير طلايي رنگ شود.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

املت سیب زمینی و سبزیجات

● مواد لازم
▪ یک فنجان آرد ذرت
▪ یک چهارم فنجان آب
▪ یک عدد گوجه فرنگی
▪ یک چهارم فنجان کره
▪ پنج عدد تخم مرغ
▪ چهار عدد سیب زمینی
▪ یک چهارم فنجان خامه ترش
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
▪ یک چهارم فنجان نعنای تازه
▪ یک چهارم فنجان روغن زیتون
● مدت زمان پخت: ۳۵ دقیقه
● طرز تهیه
آرد ذرت را با آب در یک ظرف بزرگ ریخته و آنها را مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. در یک ماهی تابه روغن زیتون ریخته، خمیر را در کف آن گذاشته و ظرف را به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و سپس آن را برگردانید.در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را همراه گوجه فرنگی، نمک، فلفل و کره ریخته و آنها را مخلوط کنید. سپس سیب زمینی ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و با محتوای درون ظرف روی خمیر بگذارید. خمیر را در فر با درجه حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.املت را پس از طبخ با برگ های ریحان و نعنا و خامه ترش تزئین کنید.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

رولت اسفناج

 مواد لازم
▪ یک قاشق غذاخوری کره
▪ نصف فنجان پیاز خرد شده
▪ یک عدد سیر
▪ ۵۰ گرم اسفناج
▪ یک فنجان پنیر پیتزا
▪ نصف فنجان خامه ترش
▪ نصف قاشق غذاخوری فلفل سیاه
‌▪ نان لواش
▪ سس مایونز یا گوجه فرنگی
● طرز تهیه
اسفناج ها را شسته و خرد کنید. کره را در یک ماهیتابه ریخته و آن را ذوب کنید. سپس سیر و پیاز را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید. اسفناج ها را به مواد درون ماهیتابه اضافه کرده و به مدت پنج دقیقه روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید. سپس ظرف را از روی شعله برداشته، پنیر و خامه ترش، نمک و فلفل به آن افزوده و هم بزنید.
نان را در اندازه های دلخواه بریده و مواد درون ظرف را درون آن گذاشته و آن را بپیچید. رولت ها را در ظرفی که کف آن را قبلاً چرب کرده اید، قرار داده و در فر با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید. سس مایونز یا گوجه فرنگی را بعد از طبخ روی رولت ها بمالید.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

سالاد سیب زمینی

 مواد لازم
▪ چهار عدد سیب زمینی
▪ چهار قاشق مرباخوری شوید خرد شده
▪ سه قاشق مرباخوری نعنا
▪ یک چهارم فنجان جعفری خرد شده
▪ یک دوم پیاز قرمز خرد شده
▪ دو عدد ساقه کرفس
▪ دو عدد موسیر خرد شده
▪ دو عدد تخم مرغ سفت شده
▪ یک دوم فنجان سس مایونز
▪ دو قاشق مرباخوری سس خردل
▪ کمی نمک و فلفل
● طرز تهیه
سیب زمینی ها را با پوست شسته و در آب جوش قرار دهید تا برای ۲۰ دقیقه بپزد. سپس صبر کنید تا نرم شود. سیب زمینی ها را بخوبی خرد کرده و در ظرفی بزرگ بریزید.
سپس تمام مواد را بخوبی خرد کرده و با سس مایونز در کاسه ای بخوبی مخلوط کرده و به میزان دلخواه به آن نمک و فلفل بزنید و به سیب زمینی ها اضافه کرده و مواد را هم زده و با نان میل کنید.

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 

پوره سیب زمینی

مواد لازم

برای ۱۲ نفر

یک کیلو و نیم سیب زمینی پوست کنده و خرد شده
چهار قاشق غذاخوری کره یا مارگارین
سه قاشق غذاخوری سس سویا
یک عدد پیاز (خرد شده)

طرز تهیه
سیب زمینی ها را در قابلمه ریخته و آنقدر آب روی آن بریزید تا روی سیب زمینی ها را بپوشاند. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کرده و به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بگذارید تا سیب زمینی ها کاملاً پخته شوند. آب قابلمه را خالی کرده و سیب زمینی ها را خارج کنید. سیب زمینی را در قابلمه ریخته و به همراه کره و سس سویا له کنید تا نرم شود. پیاز خرد شده را روی آن ریخته و میل کنید.

پوره

نوشته شده توسط گروه آشپزی در |  لینک ثابت   • 
مطالب قدیمی‌تر